img_4878

3-2: de hoge dosis kuur…

img_4879

Hoge dosis kuur is naar…

In het Prinses Maxima Centrum in Utrecht heeft Lennard het normaliter prima naar zijn zin. Maar nu toch echt niet zo. Dat ligt niet aan de geweldige dokters en verpleging, die zijn nog steeds fantastisch. Lennard ondergaat op dit moment de hoge dosis kuur.

De hoge dosis kuur is een hele heftige, intense behandeling chemotherapie. Dit is bedoeld om echt de allerlaatste kankercellen weg te krijgen. Maar de Chemo-Kaspers herkennen niet altijd de kankercellen, en maken ook andere cellen kapot. Dus Lennard heeft heel veel last van deze chemo. De hoge dosis chemo is zo naar, dat je er zelf niet bovenop komt. Daar heb je hulp voor nodig.

img_4874

Facetimen met Judith!

Daarom wordt Lennard nu behandeld met stamcellen (zijn eigen stamcellen die nog over waren van 2,5 jaar geleden), en andere medicatie. Medicijnen, zeker als ze heftig zijn, komen vaak met bijwerkingen. Zo ook deze. Lennard heeft last gehad van hallucinaties en paniek, naast de extreme misselijkheid, pijn en gewoon je heel naar voelen. Met het aanpassen van de dosis van de anti-misselijkheidsmedicijnen gaat dat nu beter, wat paniek en hallucinaties betreft. Maar het blijft een hele moeilijke periode. De diarree, en die sondes die je telkens uitspuugt en die er dan weer in moeten… Soms wel vier keer op een ochtend!

img_4871

Lennard is heel goed in Knex

Het bijzondere is dat Lennard zich tussen de vervelende momenten door, eigenlijk heel goed voelt. Dan kan hij lachen, en heeft hij af en toe zin in wat eten. Lennard kan genieten van het bouwen van Knex en Lego, helikopters met brandslang en vuurwapens, en stoere stellages. En van facetimen met Judith, dat is ook altijd geweldig. Als er dan toch een moment is dat Lennard zin heeft in iets lekkers, dan is er patat met Joppiesaus oet Twente!! We vinden het fijner om de foto’s van mooie momenten met jullie te delen dan die van moeilijke momenten, dus bij deze.

img_4873

Ohhhh patat met Joppiesaus, oet Twente!!!

Dat Lennard zich tussen de vele toiletgangen en bedverschoningen prima voelt, kan lachen en dingen ondernemen, dat is heel bijzonder. Je ziet blijkbaar normaal niet na de hoge dosis kuur dat het patiëntje nog zin heeft in eten en het nog kan doorslikken, zoals Lennard dat heeft. Een verpleegster noemde Lennard gisteren “het wonderkind”. Een arts zei dat Lennard een “zeer speciale patiënt” is. Het is fijn om te “voelen” dat niet alleen wij als familie Lennard een superheld vinden, maar de verpleging en de dokters ook!

Dus wees gerust, Lennard lacht nog af en toe hoor! Hij is namelijk een sterke superheld, en hij slaat zich hier wel doorheen! Gezien hoe het de vorige keer ging (december 2014 was dat al weer), verwachten we dat het in de loop van volgende week wel weer wat beter gaat met Lennard. Hij heeft nog een aantal nare dagen voor de boeg, maar dan wordt het beter.

Lennard, heel veel sterkte. En Karst Jan en Marleen, en Judith, ook voor jullie. We weten dat jullie je hier doorheen slaan, want jullie zijn allemaal superhelden. We denken aan jullie.

 

Posted in Uncategorized.

3 Comments

  1. lieve Lennard zet hem op je was enb blijft echt een super kanjer waar iedereen trots op mag zijn dikke knuffel voor je en heel veel beterschap van de oma en opa van lisa en een hele dikke duim van je klasgenootje lisa toi toi toi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>