lennard-closeup

27-12: Koorts, opname in het ziekenhuis

yahtzee

Yahtzee! En dit was al de tweede van het potje!

Helaas heeft Lennard minder leuk nieuws gekregen vandaag, zo net na de Kerstdagen… De ontstekingswaarden in zijn bloed zijn heel erg hoog. Dat lijkt op een virus, of een bacterie… Daarom is Lennard nu opgenomen in ziekenhuis in Enschede (Medisch Spectrum Twente).

kerstkledij

In vol ornaat naar het kerstfeest op school.

Vorige week heeft Lennard weer een chemokuur voltooid. Dat ging allemaal nog heel voorspoedig! Natuurlijk is in het ziekenhuis liggen minder leuk, maar Lennard heeft een nieuw spel geleerd: Yahtzee. En hij is er heel erg goed in! Voor de kerst kon Lennard naar huis, wat natuurlijk ook heel fijn was. Lennard en Judith konden zelfs nog naar het kerstfeest op school. Mooie kleren aan… Feestje! En dan met Kerst, rustig met z’n viertjes, kerst vieren. Een beetje rust, even alleen met elkaar samen thuis, dat kon de familie goed gebruiken.

Het plan was om deze week een aantal controles uit te laten voeren. MIBG, verschillende scans, bloedwaarden… Dit om te zien wat het resultaat is geweest van de afgelopen twee chemokuren. Op basis daarvan wordt een plan gemaakt voor het vervolg, en weten we hoe de komende weken/maanden van de behandeling van Lennard er uit komen te zien. Vandaag werd bloed geprikt. De afgelopen dagen voelde Lennard zich al niet zo lekker, en de vader van Lennard is ook ziek… Dus we hielden ons hart al een beetje vast. Helaas bleek dat ongeruste gevoel terecht, en blijkt Lennard een virus of bacterie opgelopen te hebben.

ziekenhuis-niet-leuk

In je kerstvakantie toch in het ziekenhuis moeten slapen is echt wel stom.

In overleg tussen de artsen in MST Enschede en in PMC Utrecht is daarom besloten om alle geplande checks van deze week te annuleren.

Lennard blijft nu in het MST Enschede totdat hij minimaal 24 uur koortsvrij is. Zolang hij koorts heeft wordt er elke 24 uur een bloedkweek afgenomen. In de komende dagen zal dan blijken wat het precies is. Ook krijgt Lennard nu een antibiotica kuur. De doktoren hebben aangegeven, dat we er wel rekening mee moeten houden dat Lennard minimaal 3-4 nachten moet blijven. Dat betekent, misschien wel tot volgend jaar…

Het is enorm balen dat dit gebeurt, maar het is niet anders. Lennard is erg verdrietig dat hij in de kerstvakantie toch in het ziekenhuis moet liggen, terwijl dat eerst niet zou hoeven. Hij wil graag thuis bij Judith zijn, en Judith mist hem ook heel erg. Lennard en Judith hadden gerekend op een paar dagen gezellig samen thuis met papa en mama! Ook betekent dit dat er helaas nog geen duidelijk is over de resultaten van de afgelopen twee chemokuren, en het behandelplan voor komende weken/maanden. Eerst maar een beetje opknappen in het ziekenhuis….

Lennard, heel veel sterkte voor jou!

Posted in Uncategorized.

2 Comments

 1. Dag Lennard en familie,

  Zo aan het begin van het jaar wens je iedereen een gelukkig nieuwjaar.
  Lennard ik wil jou met name een gezond 2017 wensen. Als dat lukt, wordt het volgens mij automatisch een gelukkig nieuwjaar voor jou en jouw familie en vrienden.

  Met regelmaat kijk ik even op de site. Even kijken hoe het met jou is.
  Wat een mooie foto staat er op! Judith een mooie jurk aan, jij een stoer vlinderstrikje voor. Klaar voor het kerstfeest op school.

  Ik hoop dat je inmiddels een beetje bent opgeknapt van de koorts en snel weer naar huis kan. En papa jij ook beterschap natuurlijk.

  Lennard; ik vind jou een echte kanjer! en dat jij af en toe de pest in hebt, nou dat mag best.

  Groeten,
  Ellis Borkent (Ten Cate)

 2. Heel veel sterkte en moed houden!
  Vanmidddag via Marie José (pediciure)over Lennard gehoord , dat het wat beter ging.
  lieve groeten ook aan oma Anne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>