Behandeling in Amerika

​Inmiddels heeft Lennard alle behandelingen in Nederland goed doorstaan, en daarom begint nu de vervolgbehandeling in Amerika. Op 24 februari 2015 is Lennard vertrokken naar Philadelphia voor de behandeling in het CHOP (Children Hospital of Philadelphia). Het CHOP is een groot ziekenhuis waar veel expertise aanwezig is op het gebied van neuroblastomen en kinderkanker. Lennard, zijn ouders en zijn zusje zullen voor deze behandeling ongeveer een half jaar in Amerika moeten blijven.

Lennard krijgt in het CHOP een zogenaamde immunotherapie. Dat zijn medicijnen die ervoor zorgen dat de tumor niet meer kan groeien en verspreiden. Andere medicijnen zoeken de tumorcellen op en vernietigen deze tumorcellen. De immuniteit van Lennards lichaam wordt verhoogd in het beenmerg en in het bloed. Witte bloedcellen worden beter aangezet om de tumorcellen te vernietigen. Tot slot wordt met andere medicijnen geprobeerd om de overblijvende neuroblastoomcellen te veranderen in normale cellen zodat ze zich minder snel delen.

De totale combinatie van de bovenstaande medicijnen is een effectieve manier om neuroblastoom bij kinderen te bestrijden. De antilichamentherapie in Amerika heeft gezorgd voor revolutionaire resultaten bij neuroblastoom. Deze therapie kan de genezingskans van Lennard verdubbelen!

De immunotherapie is erg zwaar voor Lennard en zijn familie, die zoveel mogelijk bij hem zal zijn. De totale behandeling bestaat uit zes kuren waarin combinaties van verschillende medicijnen worden toegediend. Deze medicijnen kunnen veel bijwerkingen geven en dat kan er soms voor zorgen dat kinderen vroegtijdig moeten stoppen met de immunotherapie.

De artsen in Nederland bepalen in overleg met Amerikaanse collega’s of een kind deel kan nemen aan de behandeling in Philadelphia, en bij Lennard is dit dus het geval. Jaarlijks ondergaan 5 tot 10 kinderen uit Nederland deze behandeling. Meestal zijn er 6 tot 8 Nederlandse gezinnen in Amerika voor de immunotherapie van hun zoon of dochter. En inmiddels hebben in totaal 225 kinderen uit verschillende landen deelgenomen aan deze therapie. Meer informatie over de immunotherapie behandeling in het CHOP kun je hier vinden.

Zoals het er nu uitziet komt de immunotherapie op termijn naar Nederland. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Het is echter nu al duidelijk dat deze ontwikkeling voor Lennard te laat zal komen en dat hij daarom nog in Amerika behandeld zal moeten worden. De behandelingen in Nederland zijn al heel zwaar voor Lennard. De behandeling in Amerika wordt zo mogelijk nog zwaarder. Lennard heeft daarom de steun van zijn familie hard nodig om weer een gezonde Lennard te worden!

Het doel van deze hele actie, Lennard4life, is met name om ervoor te zorgen dat Lennard in Amerika de steun van zijn ouders en zijn zusje heeft, en dat zij ook op elkaar kunnen steunen, zodat zij zich samen door deze moeilijke tijd heen kunnen slaan.

Helpt u mee?