Lennard4life: naar Amerika via Spitsbergen!


Lennard4Life – Naar Amerika Via Spitsbergen

Ook op de ScanCoveryTrial 2015 werd actie gevoerd voor Lennard!

De ScanCovery Trial is een achtdaagse auto(toertocht)avontuur kris kras door Scandinavië en onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen die kunnen dalen tot wel min 40.

De ScanCoveryTrial is beslist geen race of rallywedstrijd maar een autotoertocht waarbij een strikte naleving van de verkeersregels van essentieel belang zijn voor het wedstrijdelement. Naast navigatie via coördinaten maakt ScanCoveryTrial ook gebruik van een Route Book met unieke klassementsproeven.

IMG_1599Team 23, met Reind en Cor, hebben gereden voor Lennard4life. Op zaterdag 3 januari vertrokken zij uit Enschede en na 8 dagen en 7500 km gereden te hebben kwam team Lennard4life zaterdag 11 Januari over de finish in Enschede. De route, die vooraf geheim was, bracht hen met hun Audi A4 Avant van Enschede door Duitsland en Zweden tot ver boven de poolcirkel Noorwegen. Vanuit hier brachten de deelnemers per vliegtuig een bezoek aan Spitsbergen – een belevenis op zich. Na deze rust dag ging de reis verder naar de haven van Helsinki in Finland. Vervolgens gingen de deelnemers per boot naar Estland en via Letland, Litouwen, Polen en Duitsland kwamen de deelnemers weer aan in Enschede.Auto Ezendam

Na een week vol geweldige ervaringen werden alle deelnemers door het thuisfront en door de organisatie warm onthaald. Team Lennard4Life werden niet alleen warm onthaald door vrienden en familie maar ook door Lennard en zijn vader en Opa. De aankomst van Team Lennard4Life werd uitgezonden door RTV Oost. Klik hier om de uitzending te zien.

Aan de rijvaardigheden van Reind en Cor lag het niet, Reind behaalde de eerste plaats tijdens de indoor drift proef bij de start in Enschede!

Helaas liet de Duitse techniek het team verderop in de steek. Een portier raam dat open bleef staan in deze koude omstandigheden moest direct worden gerepareerd hetgeen de nodige strafpunten opleverde. Bovendien liet niet veel later de zescilinder diesel het afweten. Gelukkig zorgde een tijdelijke reparatie ervoor dat het team in ieder geval verder kon. Uiteindelijk heeft het team alsnog een respectabele 52e plaats behaald. Gezien de uitdagende omstandigheden een uitstekende prestatie!

En daarnaast, voor Lennard natuurlijk het allerbelangrijkste, is er middels deze rally een heel mooi bedrag binnengehaald voor Lennard4Life!IMG_1630

In de wetenschap dat Lennard inmiddels ook helemaal schoon is en daadwerkelijk naar Amerika kan, kunnen we terugkijken op een heel mooi event en een prachtige prestatie!

Meer weten? Kijk op www.scanct.nl. Ook RTL 7 zal in 3 uitzendingen verslag doen van dit prachtige evenement. De data zullen te zijner tijd op www.scanct.nl bekend gemaakt worden.

Reind en Cor, heel erg bedankt!

IMG_1515IMG_1537