KanjerKetting

Lennard heeft een KanjerKetting, net zoals vele kinderen met kinderkanker.
Hij is al heel lang!

Wat is een kanjerketting?
De KanjerKetting is een initiatief van de Vereniging ‘Ouders, Kinderen en Kanker’ (VOKK). Voor elke behandeling, onderzoek of andere speciale gebeurtenis krijgt Lennard een nieuwe kraal aan zijn ketting. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enzovoorts. Hierdoor ontstaat dus een verhaal: het verhaal van Lennards strijd tegen ‘het balletje in zijn buik’.

Met iedere stap die Lennard zet groeit zijn ketting, en iedere behandeling die hij moet ondergaan levert hem weer een beloning op. Lennard kan zien wat hij allemaal al heeft gedaan en doorstaan. Daar mag je trots op zijn.

Marleen en Karst Jan, de ouders van Lennard, zijn heel erg blij met de KanjerKetting; het geeft steun en houvast. Daarom hebben zij ervoor gekozen om, als er na de behandeling van Lennard geld over blijft, de overblijvende donaties te schenken aan drie goede doelen, waaronder de KanjerKetting (VOKK). De andere goede doelen zijn Stichting Joep en de CliniClowns.

Meer info over de KanjerKetting