Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Hoe kan ik Lennard helpen?
Door een donatie over te maken op IBAN/SEPA NL63 RABO 0195271173, of te doneren via de Help Mee knop hiernaast.

2. Wie is Lennard?
Lennard is een jongetje van 4 jaar oud dat in Enschede woont. Lennard is een echte grapjas en is altijd aan het dollen met iedereen. In juni 2014 is bij Lennard neuroblastoom kinderkanker vastgesteld.

3. Wat is neuroblastoom?
Een zeldzame en ernstige vorm van kinderkanker. Meer info.

4. Waarom moet Lennard naar Amerika?
In het CHOP in Philadelphia kan Lennard een behandeling krijgen die zijn kansen op genezing verdubbelt! Meer info.

5. Hoeveel geld is er nodig?
Al met al heeft Lennard ongeveer €80.000 nodig.

6. Waar wordt het geld voor gebruikt?
De behandeling zelf wordt door de zorgverzekering vergoed, en dat is geweldig, maar het is niet genoeg. Het geld dat wordt ingezameld door de Stichting Lennard4life zal worden gebruikt voor alles wat er nodig is om zijn behandeling heen, zoals de reis- en verblijfkosten voor zijn ouders en zijn zusje en ook medicijnen die misschien niet vergoed worden. Het geld wordt alleen gebruikt ter ondersteuning van de genezing van Lennard.

7. Waarom moeten beide ouders van Lennard mee naar Amerika?
Andere ouders die deze behandeling hebben ervaren, raden het af om Lennard door slechts één ouder te laten begeleiden. De therapie is loodzwaar. Niet alleen heeft Lennard zijn beide ouders nodig, maar voor Karst-Jan en Marleen is het ook belangrijk dat zij op elkaar kunnen leunen in deze moeilijke tijd. Lennard moet wel zes maanden tot een jaar in Amerika blijven, en het zusje van Lennard, Judith (2 jaar), kan natuurlijk niet zo lang van haar broertje en ouders gescheiden zijn. Daarom gaat Judith ook mee. De strijd van Lennard tegen zijn ziekte is heel zwaar voor het hele gezin en het is van groot belang dat zij samen voor het leven van Lennard kunnen blijven vechten.

8. En als er nou geld overblijft?
Als er meer geld binnenkomt dan nodig is voor Lennards strijd tegen kanker, dan zal dit restant worden gedoneerd aan goede doelen die daarmee verbonden zijn, zoals Villa Joep, de KanjerKetting en de CliniClowns. Dit is statutair vastgelegd.